Hjertemassage med mobil
DR Nyheder har skrevet en historie om kolleger, der hjalp en varmemester, som var faldet om med hjertestop. Kollegerne brugte live-video til akutberedskabet. Fotoet er fra en anden begivenhed.
Foto: Shutterstock
14. februar 2020

Varmemestre reddede kollega ved hjælp af mobilkamera

Da varmemester Jan Traberg faldt om med hjertestop, ringede hans kolleger straks til 112 samtidig med, at de startede hjertemassage. De brugte den nye mulighed for at filme live til akutberedskabet og få direkte rådgivning af erfarne hjælpere.

Bor du i Region Hovedstaden, har du mulighed for at få direkte professionel hjælp, hvis du skal træde til ved en alvorlig ulykke eller sygdom. DR Nyheder fortæller historien om en varmemester i Nivå, der fik hjælp af kollegerne og akutberedskabet. En kollega videofilmede og fik vejledning, mens en anden gav hjertemassage.

Region Hovedstaden har testet brug af video, og erfaringerne er så gode, at ordningen nu bliver permanent. Region Nordjylland er i gang med at teste og Region Midtjylland overvejer at gøre det.

Sådan foregår det

  • Når der bliver ringet 112, sender alarmcentralen en ambulance med det samme, hvis personalet vurderer, at det er nødvendigt.
  • Inden ambulancen når frem, bliver der sendt en SMS med et link i.
  • Når man klikker på linket, aktiveres en krypteret videoforbindelse til alarmcentralen.
  • Alarmcentralen kan nu se, hvad der foregår på ulykkesstedet og kan guide hjælperne med blandt andet hjertemassage og hjertestartere, indtil ambulancen kommer frem.

Læs historien fra DR Nyheder om varmemesteren, der faldt om og fik hjælp